Dennis

Dennis is unitleider voor de groendienst van het re-integratiebedrijf DZB in Leiden. Het DBZ is de afgelopen jaren bezig geweest om een boost te geven aan de werkplaats. Zo besloten ze om workshops in hout te geven aan ambtenaren wat heel goed aansloeg en waar veel nieuwe opdrachten uitrolden. Hieronder valt een samenwerking met het Urban Mining Collective die materialen oogsten en recyclen om deze terug op de markt te brengen. Nu is het DBZ ook een samenwerking aangegaan met Josse Popma van PTSA en het Circulair Warenhuis.

“We deden eigenlijk al een beetje hetzelfde als het Circulair Warenhuis; het recyclen van gebruikt hout. We hebben dan ook dezelfde doelstellingen. Zo willen wij graag mensen weer aan het werk helpen. De mens is dan ook de core-business voor de DZB. Ik vind het erg mooi om een leerlijn te kunnen ontwikkelen in het bewerken van hout waarmee je mensen op korte termijn veel facetten van het vak kan bijleren.

Omdat wij geen verkoopkanaal zijn, konden we veel ideeën voor producten die we in ons hoofd hadden nergens kwijt. Door de samenwerking met het Circulair Warenhuis, kunnen we nu wél tastbare producten maken die in de winkel verkocht worden. Ik ben heel blij dat er echt dingen naar buiten komen en dat de jongens die deze producten hebben gemaakt trots op kunnen zijn. Daar voel ik me goed bij en daarnaast doen we ook nog veel goeds op het gebied van duurzaamheid en het milieu”.