GLASS-Works matter

GLASS-works Matter

In 2002 is Studio Makkink & Bey opgericht en sindsdien in Rotterdam gevestigd. De vele werkzaamheden van de studio zijn divers en omvatten projecten voor de openbare ruimte, productontwerp, architectuur, tentoonstellingsontwerp en toegepaste kunst.  Voor Circulair Warenhuis richt Jurgen Bey zich op het ontwikkelen van een werkproces om het nieuwe product vorm te geven. Hij ontwikkelde een set drinkglazen waarvan de inhoud samen 70 liter water bedraagt, de hoeveelheid water van een gemiddeld mensenlichaam. Deze glazen worden gegraveerd met verfijnde tekeningetjes van organen uit het lichaam. Deze tekeningen worden in één geheel op een bijbehorend tafelkleed geborduurd dat ook bij de set verkocht kan worden. Elk glas behoudt iets van zijn geschiedenis en eigenheid, maar vormt tegelijkertijd met de andere glazen een collectie of set die het complete verhaal vertelt.  

Jurgen en zijn team richten zich op het zo prettig en duidelijk mogelijk inrichten van het werkproces voor de mensen van de werkplaats. Het doel is dat de medewerkers voldoening halen uit hun werk en een nieuw vak kunnen leren. Zo bestaat de eerste fase van het proces uit de selectie van glazen, waar geen strikte richtlijnen voor zijn anders dan dat het in totaal 70 liter moet zijn. Op die manier zullen de verschillende collecties / sets glazen steeds weer anders zijn. De tweede fase richt zich op het graveren van de glazen. In dit proces zijn verschillende stappen mogelijk zodat onze medewerkers steeds beter kunnen leren graveren.  

Het werkproces staat centraal in dit project en laat ruimte voor de eigenheid en capaciteiten van de medewerkers, en tegelijkertijd wordt de kwaliteit gewaarborgd. De glazen kunnen worden verkocht per stuk of per (grotere of kleinere) collectie.   

Neem contact op voor meer informatie.