Claudy Jongstra

PTSA ontwerpt bankjes voor Museum De Lakenhal

Voor de solotentoonstelling van Claudy Jongstra is Circulair Warenhuis een bijzondere samenwerking aangegaan met Museum De Lakenhal.
Architect Josse Popma (PTSA) ontwierp banken voor de expositie die gemaakt zijn van eikenhout dat herwonnen is uit onverkoopbare meubels van het kringloopbedrijf en brengen de kwaliteit van het doorleefde materiaal opnieuw tot leven. Het meubilair wordt door medewerkers van de sociale houtwerkplaats van het Circulair Warenhuis gemaakt. Deze werkwijze sluit goed aan bij de holistische visie van Claudy Jongstra en de duurzaamheidsdoelen van het museum. Voor het Circulair Warenhuis vormt de samenwerking de start van een nieuw pad naar hergebruik.

In navolging van de bank is een bijpassende tafel ontworpen. Zowel bank als tafel zijn in de ingetogen vormgeving en de specifieke maatvoering een eigentijds antwoord op de massieve oorspronkelijke meubels waarvan het waardevolle hout gebruikt is. Voor beide meubels geldt dat ze door klemverbindingen nagenoeg geen bevestigingsmiddelen nodig hebben, eenvoudig te demonteren zijn en plat vervoerbaar.

De tafel is bedacht als vergadertafel of bureau maar misstaat ook niet in de eetkamer.
Op verzoek kunnen de meubels op maat geleverd worden.

Heeft u interesse in dit product of wilt u meer informatie, klik dan hier om dit aan te geven.